Audities

Dancefusion Audities

Dancefusion is altijd op zoek naar nieuw talent

Ben je ouder dan 18 jaar?
Ben je enthousiast?
Heb je veel danservaring?
Houd je van optreden?

Is Dancefusion iets voor jou? Je kunt auditie doen voor de Freestyle en Gogo dansers, het Streetfunkteam en het Caribisch showteam. Of misschien wel voor allemaal! Er zijn dansers(essen) die in één dansgroep dansen, maar er zijn ook dansers(essen) die in alle drie de groepen dansen. Er zijn geen kosten verbonden aan de geplande audities. Voor meer informatie kan je Dancefusion bereiken op de emailadressen welke je kunt vinden op de contactpagina. Via het aanmeldingsformulier kun je kenbaar maken dat je geïnteresseerd bent om auditie te doen voor één van de dansgroepen.

Korte beschrijving van het Caribisch showteam

Samba
Het Caribisch showteam danst verschillende samba showstijlen. Het ritme van de samba is ontstaan in Afrika. De negerslaven namen de muziek mee naar Brazilië waar de samba de nationale dans is geworden. Bij elke feestelijke gebeurtenis wordt sambamuziek gespeeld en wordt er uitbundig gedanst. De voorloper van de samba was de Maxixe. De wereldtentoonstelling in New York zorgde in 1939 voor de grootste verspreiding van de samba. Tegen het einde van de 2e Wereldoorlog werd de samba ook in Europa populair.

Dancefusion danst de Caribische en Braziliaanse stijl van samba. Ook zijn er soms salsa-invloeden te zien. Dancefusion traint naast footwork ook verschillende choreografieën in. Dancefusion traint voor optredens zoals bedrijfsfeesten of voor carnavalsparades, zo heeft Dancefusion meegedaan met Ortel Zomercarnaval. Om in aanmerking te komen voor het Caribisch showteam heb je veel danservaring nodig. Nieuwe choreografieën aanleren mag geen probleem zijn. Uiteraard is uitstraling/ lichaamtaal (heeft de danser een correcte houding) het belangrijkste aandachtspunt tijdens de shows.